Живот на  принципа  Wu wei – означава пълно доверие във

...
Живот на  принципа  Wu wei – означава пълно доверие във
Коментари Харесай

Позволете на Вселената да реши вместо вас и всичко ще се подреди!

 original

Живот на  принципа  Wu wei – значи цялостно доверие във Вселената. Защо споделяме “ действие посредством не -деяние “? Защо всичко би трябвало да се случи единствено по себе си? Какво е това  единствено по себе си? Отговорът е подобен: Дао основава цялата мрачевина на нещата. В последна сметка, всичко, което ви заобикаля – не е  направено от вас.

В най-хубавия случай ние можем да родим себеподобни, които в действителност ще наподобяват на нас по някакъв метод. Да, с цел да бъдем почтени, би трябвало да кажем, че  и ние се  раждаме по този начин, без да участваме в този развой. Човек не се появяваа на света с напъните на волята си! Както се споделя, даже и да вкарате в пандиза девет бременни дами, всички те дружно няма да бъдат в положение да родят дете за един месец.

Плодът би трябвало да узрява в утробата на майката и едвам когато е подготвен – той се появява на  Божия свят. Същото се случва и с останалите неща: всичко се развива, пораства и се структурира съгласно личните си вътрешни закони. На  материално равнище работят законите на физиката и химията,  а на волево работят мета-когнитивни закони.

А този закон е  един от най-важните: Щастието идва извън, а нещастни ние се вършим сами.

Към  този закон се ползва следната корекция: Не е належащо да се изхожда от това, че всеки човек се стреми да бъде благополучен. Въобще не. По подразбиране ние се стремим към оцеляване. Към акомодация. А полезностите на развиването и самоосъзнаването идват по-късно, и идват  не при всички!

   галактика

– да таите  обиди;

– да манипулирате;

– да предизвиквате у някой възприятие за вина;

– да контролирате всичко и всеки;

– да се ​боите.

Как сме се сдобили с тези пагубни привички? Това  всичко е от страха от живота, от възприятие на самотност, от обезверение в себе си и  от обезверение в добротата на Вселената. А  Вселената отразява всеки човек на правилото: в случай че в теб няма задоволително религия, то и Битието не ти има вяра.

За да намериш благополучие, би трябвало да спреш да го искаш.

Любовта е глагол, а не съществително. С Любовта би трябвало да се живее и да се  споделя, а не да се  чака и да се  търси. Както казва  Ремарк (на мъжете е приказвал, макар че в нашия век това към този момент не е толкоз важно): „ Ако имате потребност от жена – идете и я доведете “.

Вие или се самореализирате, или оцелявате. Мечтата е вътрешен компас, а самореализирането е практиката за олицетворение на фантазията. Не мечтайте вместо същински да се самореализирате: това е като да мечтаете да имате  превъзходното заравяне. Всъщност е по-добре да спестявате пари за реализация на вашите схеми, за осъществяване на фантазия, в сравнение с за заравяне. (Бел. на прев.:Макар че милиони  сънародници, мисля си,  няма да се съгласят с това).

Просто позволете на Вселената да ви направи щастливи. А благополучен може да бъде единствено човек, който осъществя себе си, своето предопределение, своята същина, смисъла на появяването си на този свят.

И апропо – няма да имате опция за различен подобен опит. Само тук и единствено в този момент.

Алекс Фост

 

Небесна поща: Вселената ни приказва

 

Вярвам, че с Вселената би трябвало да се поддържа връзка. Трябва да се научим да виждаме знаците й, да развиваме чувствителността си към тях. Когато вътрешният радар е конфигуриран да приема известия,…

Цялата публикация

Върховните закони на Вселената!

 

В днешната публикация ще разгледаме два същински вълшебен закони, които ръководят живота на Земята. Същите тези закони ръководят невидимите светове, които основават действителността. Способността да се спазват  тези закони ще…

Цялата публикация

 

Писмото, което написа Щастието:

 

Ако четете това писмо в късната вечер, значи аз към този момент съм пристигнало при вас!  И в този момент ще стартира да мрънкам,  тъй като има защо! Тежко ми е, нали разбирате ……

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР